Nákupy

Zábradlí ke schodišti

Pevná opora

V patrovém rodinném domě těžko budeme mít výtah, kterým bychom se vozíky mezi patry, takže jasnou volbou jsou schody, přičemž u nich můžeme vybírat z různých druhů. Je potřeba vybírat také podél daného prostoru, aby do něj schodiště pasovalo a využili jsme jej efektivně. Schodiště však není to jediné, co potřebujeme. Dále je totiž zapotřebí koupit vhodné zábradlí, přičemž to může být dodáváno se schodištěm.

interiérové schodiště

K čemu jej potřebujeme? Je ro bezpečnostní prvek, protože když má schodiště otevřené nějaké strany do volného prostoru, tak chrání před vypadnutím. Přeci jen můžeme špatně došlápnout či se nám zatočí hlava. Úrazy na schodech rozhodně nejsou nic příjemného, takže opatrnost je rozhodně na místě. V situaci, kdy ztratíme rovnováhu tak se jej právě můžeme pevně chytit a opřít se. Proto musí dosahovat jisté pevnosti. Samozřejmostí je správná montáž, aby splnilo svůj účel naplno.

Různé materiály

Zábradlí se rozhodně nevyrábí jako jeden typ, protože můžeme vybírat z více druhů. Samozřejmě u mnoha schodišť je zábradlí součástí, takže to nemusíme řešit. Když je schodiště celé dřevěné, tak ve velké míře je z tohoto materiálu i schodiště, čímž se dosahuje sladění designu. Dalším dost využívaným materiálem je nerez. Ten je známý svou odolností, protože nemá problém ani s korozí. Nerezová zábradlí mají zároveň snadnou údržbu.

kovové zábradlí

Rozhodně nemusí být vyrobeny pouze z kovu, protože třeba vrchní část, které se dotýkáme může být dřevěná, přičemž dřevo není na pohmat tak studené. Zároveň získáme zajímavou kombinaci, protože nerez dodává rozhodně hezký lesk. Společnost Vám může realizovat mnoho různých provedení, takže jistě se Vám výsledný produkt bude líbit. Na jejich stránkách si můžete prohlédnout již realizované projekty, kterých je tu vystavených velké množství. Cena za metr se pohybuje od 4 500 Kč.

Podobné příspěvky