Finance

Když jsou problémy s penězi

Podnikáním se peníze tradičně vydělávají. Jenže to neznamená, že je tomu vždycky tak. Někdy sice podnikání výnosné je, jenže to tak nemusí být vždy. Jsou i situace, kdy se z nejrůznějších důvodů výnosnost podnikání snižuje a snižuje, až se třeba změní dokonce v pouhé dělání dluhů. A jistě se mnou budete stejně jako všichni soudní podnikatelé https://jazz.rozhlas.cz/bez-kysaneho-zeli-na-taliri-se-slovinci-neobejdou-6255018 souhlasit, když řeknu, že to tak nemůže zůstat napořád, že je třeba zajistit, aby se i dočasně ztrátové podnikání změnilo v ziskové.

detail mince

Jenže to pochopitelně nejednou není tak snadné, jak bychom si my lidé představovali. Ono se totiž snadno řekne, že se tedy přestane s činnostmi, jež nevynášejí, a namísto toho se začne podnikatel věnovat něčemu lukrativnímu, jenže to nebývá jen tak. Často taková změna souvisí s nezbytností investic, a také se musí z něčeho žít, dokud se pozitivní změny neprojeví na příjmech. A tak je docela pochopitelné, že se soukromí podnikatelé nejednou neobejdou bez půjček.

Ovšem s tím bývá rovněž často problém. Ne všem, kdo by si chtěli půjčit, se totiž vyhoví, a to třeba kvůli nízkým prokazatelným příjmům, záznamům v registrech dlužníků a podobně. A když se pak podnikatel v tísni nedočká pomoci v bance, mohou mu obvykle pomoci už jenom nebankovní hypotéky bez registru, jež lze relativně bezproblémově dostat od nebankovní společnosti.

část bankovky

U nebankovních hypoték se totiž ručí za splácení zástavou nemovitého majetku, a díky tomu se tu peníze často poskytují i docela problematickým žadatelům. I těm, jimž by jinde nikdo nepůjčil. Protože je tu jisté, že se peníze poskytovateli půjčky vrátí, i kdyby dlužník nebyl schopen splácet. Lze se odškodnit i onou zastavenou nemovitostí.

A proto mají podnikatelé vždy šanci někde peníze sehnat. Chce to jenom vědět, na koho se obrátit a o jakou půjčku požádat. A máte to štěstí, že vy už to teď víte.

Podobné příspěvky